Kapiten juniorske ekipe NŽKA Lena Radulović pred državno prvenstvo Srbije

Juniorsko prvenstvo Srbije počinje danas u Srbobranu i trajaće sve do nedelje kada se igraju finalne utakmice. Ekipa NŽKA očekuje finale, a kapiten ekipe Lena Radulović govori o očekivanjima ekipe i svojoj ulozi kao lidera.

 

Novosadska ŽKA već nekoliko godina za redom učestvuje na juniorskom državnom prvenstvu i svaki put se vraća sa medaljom. S obzirom da je i ove godine NŽKA favorit, da li možemo da očekujemo zlatnu medalju i šta će biti ključno u borbi za prvo mesto?

 

Ekipa Novosadske ŽKA je u prethodnim godinama postizala veoma dobre rezultate na državnim prvenstvima. Zbog osvojenog zlata 2015. godine u veoma sličnom sastavu naša ekipa važi za favorita. Nama ta uloga ne predstavlja pritisak,jer smatramo da je jedini favorit onaj koji se tako pokaže i na terenu. Daćemo sve da ispunimo naš cilj i ponovimo dugo očekivani uspeh.

 

Kao kapiten i vođa ekipe, na koji način motivišeš mlađe igračice koje prvi put učestvuju na juniorskom prvenstvu Srbije?

 

Ovo će nam biti druga godina gde na prvenstvo dolazimo sa par mladjih igračica iz mladjih kategorija. One se veoma dobro prilagodjavaju ekipi i našem načinu igre,i njihov doprinos ne izostaje kada udju na teren. Većini nas je ovo poslednja godina u ovom uzrastu,tako da ćemo se potruditi da postignemo sto bolji uspeh,što će naravno motivisati mladje igračice da u narednim godina taj isti uspeh ponove, ako ne i prestignu.

 

Šta će biti prepoznatljivo u igri NŽKA na predstojećem državnom prvenstvu Srbije?

 

Ove godine igra će nam se svoditi na veoma čvrstu i agresivnu odbranu.

Igru ekipe Novosadske ŽKA je oduvek krasilo zajedništvo i doprinos svakog igrača. Da li je to doprinos na terenu ili sa klupe, svi ćemo dati svoj maksimum i ostaviti srce na ovom prvenstvu.

 

Ako budemo poštovali plan i igru koju duže vreme spremamo sa trenerom, ne sumnjam da ćemo se boriti za prvaka države.

 

NŽKA igra danas četvrtinu finala od 18 h protiv ekipe Svrljig.

Link za praćenje svih utakmica možete pogledati na sajtu KSS/ takmičenja.