Mini intervju Marine Radović I Jovane Stojanović

Marina Radović i Jovana Stojanović su nova pojačanja ekipe " Novosadska ŽKA" u ovoj sezoni. 

Marina i Jovana, ovo je Vaša prva sezona u NŽKA. Šta je to što tim može da očekuje od Vas u ovoj sezoni?

Marina: I ako je ovo moja prva sezona u ŽKA, ja sam među najstarijim igračicama u ekipi  i samim tim ekipa od mene može očekivati veliku podršku, kontinuitet i igru sa što manje oscilacija.

Jovana: Kao organizator igre potrudiću se da ekipa oseća sigurnost i borbenost na terenu, da ću dati sve od sebe kako na treninzima tako i na utakmicama u cilju što uspešnije sezone.

Po čemu će ekipa NŽKA biti prepoznatljiva u ovoj sezoni?

Marina: Ekipa ŽKA ce biti prepoznatljiva po brzoj i atraktivnoj igri, sa dosta trčanja, kontra napada i tranzicionih napada. Agresivnoj igri u odbrani jer kao mlada ekipa u tome vidimo našu šansu.

Jovana:  ŽKA ce biti prepoznatljiva po tome što ulazi iz druge lige, a opet će pružiti odličan nivo igre i ozbiljnosti. Što se tiče igre, jako smo mlad i brz tim i nadam se da će nam to doneti prednost. Dosta radimo na trčanju, tranziciji, agresivnoj odbrani i nadam se da će to i drugi videti kada izađemo na teren. 

U subotu od 18 h na Spensu očekujete Partizan na svom terenu. Šta očekujete od prve utakmice na svom terenu?

Marina: Prva utakmica na našem terenu, protiv ekipe Partizana sigurno će biti teška, ali zato je sport i zanimljiv jer svako želi pobedu i sve radi da bi došao do nje, a naročito na domaćem terenu. U subotu idemo na pobedu, borićemo se pa neka lopta presudi.

Jovana: Očekujem borbu sa obe strane. Biti domaćin timu kao što je Partizan u startu govori da će biti teška i jaka utakmica. Tu prvu pobedu kao i svaku sledeću, prvenstveno na domaćem terenu, ne želimo da ispustimo.

Marina Radović

Jovana Stojanović