Predsednica NŽKA Dejana Cvjetan pred tri državna prvenstva

Od samog osnivanja kluba cilj je bio razvoj mladih igrača i trenera, medalje kao i povećanje broja članica koje nastupaju u reprezentativnim selekcijama.

 

U dosadašnjem radu dosta ciljeva smo ispunili. Jedan od prioriteta je prisutnost na završnim turnirima državnog prvenstva. I ove godine smo se plasirali  na sva tri državna prvenstava (pionirke, kadetkinje I juniorke) .To je posledica velikog  rada, zalaganja I kontinuiteta svih nasih čanica, trenera i uprave kluba. Državna prvenstva imaju svoju težinu i odgovornost. U sve tri kategorije imamo zacrtan cilj. Pionirke su imale za cilj plasman na državno, kadetkinje nastupaju u kadetskoj ligi gde su ostale ekipe starije za godinu dana, tako da je i njihov plasman na državno uspeh. Najveci uspeh svakako očekujemo od juniorki, jer su to ipak devojke koje od prvog dana imaju za cilj da budu nosioci, a samim tim većina njih nastupa I za seniorski tim. Od njih očekujemo finale.

Moram da spomenem i selekcije mini basketa i mlađh pionirki, koje su ove godine imale pored osnovne obuke i takmičenje kroz koje su učili pravila i uvodile se u svet košarke. Raduje nas povećan broj polaznica i devojčica koje dolaze na košarku.

Naš rad se svake godine modifikuje i unapređuje, ali sistem koji smo postavili od samog osnivanja ne menjamo, jer je on za ovih 9 godina rada dao rezultate a napredak je vidljiv.