Članice kluba

Strukturu kluba čine žene koje rasplažu sa znanjem i iskustvom, koje su stekle kroz igračke karijere i poslovna angažovanja nakon istih, sa ciljem da se podigne nivo košarkaškog znanja na devojčice svih uzarasta.

  • Dejana Cvjetan- Predsednica kluba i trenerkinja pionirki i kadetkinja
  • Ljubica Drljača- Potpredsednica kluba, pomoćna trenerkinja i direktorica za mlađe kategorije u "Villeneuve d ascq (Francuska)
  • Slobodanka Tuvić Maksimović- potpredsednica kluba i trenerkinja za individualni košarkaški razvoj

 

 

Dejana Cvjetan

Dejana Cvjetan je bivša reprezentativka Jugoslavije i učesnica Univerzijade u Fukuoki (Japan) 1995 godine. Karijeru je započela u novosadskoj "Vojvodini" u kojoj je provela najduži period. Pored toga nastupala je za "Majevicu" iz Bačke Palanke. Internacionalno iskustvo je stekla u ekipi "BSE" iz Budimpešte ( Mađarska) i "Željezničar" Sarajevo, sa kojim je 1999 g, osvojila KUP i prvenstvo BIH.

Po završetku košarkaske profesionalne karijere u periodu 2005-2010. ,radila je na poslovima prodaje i rukovođenja u Delta Generali Osiguranju.

Po struci je ekonomista u sportu i turizmu, koje je stekla na Univerzitetu "Edukons" i ima zvanje operativnog trenera u košarci koje je stekla na Višoj košarkaškoj školi Beograd.

Godine 2010 postala je jedna od osnivačica ŽKK "Novosadske ženske košarkaske akademije".

 

 

 Ljubica Drljača

Ljubica Drljača bivša reprezentativka Jugoslavije i Srbije i Crne Gore sa višegodišnjem evroligaškim iskustvom, svoja prva košarkaška znanja je stekla u ŽKK "Vojvodina" Novi Sad.

Godine 2000. odlazi u Francusku gde prvi put postaje stranac igrajući za Francusku ekipu "Istres basket", a od tog momenta najveći deo svoje košarkaške karijere provodi u Francuskoj. Od 2001 do 2005 godine nastupa za Evroligašku ekipu "Bourges basket", odakle se seli u novu francusku ekipu "Us Saint Amand Ph" u sezoni 2005/2006 godine. U narednoj sezoni prelazi u evroligašku ekipu "VilTarbes TGB".

Devet godina igranja Evrolige, Evro Kupa kao i nacionalnih klupskih prvenstava donelo je Ljubici Drljači mnogobrojne sportske uspehe, među kojima je učešće na dva Final-foura Evrolige, osvajanje kupa Francuske i Španskog prvenstva.

Ljubica je po zanimanju profesionalni košarkaški trener sa FIBA licencom čiju je diplomu stekla na "INFBB" (Francuska).

 

 

 

 Slobodanka Tuvić Maksimović

Slobodanka Tuvić Maksimović je bivša reprezentativka Jugoslavije i Srbije i Crne gore, sa iskustvom od 11 godina igranja Evrolige i 4 godine igranja u WNBA (Woman National Basketball League). Sa kadetskom reprezentacijom je osvojila drugo mesto na Evropskom prvenstvu, peto mesto na Evropskom seniorskom prvenstvu i izborila odlazak na Svetsko prvenstvo u Kini. U 11 godina Evroligaškog iskustva učestvovala je na 3 Final four-a, osvojila je 19 titula u klubovima u kojima je igrala (Hemofarm- Vršac, Pecs- Mađarska, Bourges- Francuska, Schio- Italija, Valenciennes- Francuska, Gdinia- Poljska, Krakow- Poljaska) i igrala je 4 sezone u WNBA-u u ekipi Phoenix Mercury sa najboljim svetskim košarkašicama.

Akademsko obrazovanje je stekla tokom košarkaške karijere na "ALFA" Univerzitetu, nakon čega je upisala i Master studije koje je završila 2010 godine kada upisuje i Doktorske studije na isteimenom fakultetu sa zvanjem Diplomiranog Menadžera u sportu- master.

"Novosadskoj ženskoj košarkaškoj akademiji" se priključila 2014 godine, od kada radi na individualnom usavršavanju sa košarkašicama, sa ciljem da im prenese veliko košarkaško iskustvo koje je stekla tokom 20 godina na evropskoj i svetskoj košarkaškoj sceni.