Novosadska ŽKA započela pripreme

Novosadska Ženska Košarkaška Akademija započela je u ponedeljak timske pripreme za novu sezonu. Nakon godinu dana pauze, novosadski tim nastupiće u najvišem rangu domaće ženske košarke.

Ubedljivo osvojeno prvo mesto sa 20 pobeda u 22 odigrane utakmice prošle sezone u Drugoj ligi za žene, obezbedilo je ekipi Novosadske ŽKA učešće u najvišem rangu. Tako će Novi Sad, ponovo imati 2 kluba u Prvoj ligi Srbije (pored Vojvodine 021).

 

 

“Startovali smo sa pripremama. Sve devojke su na okupu. Pojačali smo se za novog kondicionog trenera evropskog ranga Isidoru Vasiljević. Početak priprema radimo u Novom Sadu, a 20. avgusta idemo na Vlašić” istakao je trener Milan Ivanić.

Tim Novosadske ŽKA ovog leta pojačale su Ivona Krakić, Lara Bošnjaković, Marijana Zukanović i Anđela Radović.

“Ekipa je entuzijastična i uzbuđena zbog početka priprema. Svi smo došli da se spremimo što je moguće bolje. Atmosfera je odlična. Ciljevi su visoki, a kada obavimo pripreme videćemo gde smo” izjavila je nova košarkašica u timu Ivona Krakić.

Poznat je podatak da je Novosadska ŽKA prošle sezone imala prosek godina prvog tima ispod 18 godina i da klub gaji tradiciju pružanja šansi talentovanim mladim košarkašicama.

“Stigle su nam nove igračice. Treninzi su naporni ali izdržljivi. Hemija je odlična. Nadam se da će tako i ostati” istakla je talentovana Anđela Jekić.

“Za sad dobro treniniramo i upoznajemo se. Biće to super hemija kada počne sezona. Ambicije su nam play-off i mislim da možemo taj cilj da ostvarimo” zaključila je Lara Bošnjaković.

Nova sezona u domaćem šampionatu počinje u oktobru.